Leiderschapstraining voor leidinggevenden. Leiderschap is Vakmanschap

Leiderschapstraining voor
leidinggevenden

We leren je concrete vaardigheden om leiding te nemen en leiding te geven in persoonlijke en werk-gerelateerde situaties. Meer geluk in werk en leven.

Herken je jezelf hier in?

Leiding geven is moeilijk. Managen is niet echt jouw ding. Je houdt er van om problemen op te lossen, in jouw vakgebied. Je hebt daardoor de neiging om het werk van werknemers over te nemen.

Stop met het worstelen met leiderschap

Richt je op jouw vak en jouw ontwikkeling

Van probleem naar oplossing

Ontwikkel praktische leiderschapsvaardigheden, inspireer jouw team en maak jouw leven makkelijker.

- Tevreden klanten

Het échte doel

Jouw ideale doel is om een team te hebben waar jij bijna overbodig bent en het als vanzelf lijkt te lopen. Maar je begrijpt dat je altijd nodig zult zijn als leidinggevende. Jouw echte doel is om te beschikken over leiderschapsvaardigheden, tools en handvatten waarmee je jouw mensen kunt sturen en een high-performance team kunt creëren. Een team van betrokken, gemotiveerde mensen die goed samenwerken en resultaten behalen waar je trots op kunt zijn.

Voor Wie?
Onze diensten zijn ideaal voor:

- Leidinggevenden uit het MKB die een high- performance team willen leiden.
- Ondernemers en directeuren met drukke professionele en privélevens.
- HRM-afdelingen die ziekteverzuim willen verlagen en menselijk kapitaal willen behouden en waarderen.
Probleemoplossing
Herken jij deze uitdagingen?

- Hoog ziekteverzuim en moeite om het omlaag te krijgen?
- Kwalitatief goed personeel dat vrijwillig vertrekt?
- Onvoldoende betrokkenheid en ondersteuning voor je medewerkers?
- Conflicten en een gebrek aan leiderschap bij karakterverschillen?
- Werkdruk door personeelstekort?
Resultaten
Wat mag je verwachten?

- Vernieuwde energie en verbinding in je team.
- Verbeterde samenwerking en prestaties.
- Positieve impact op de hele organisatie.

Benieuwd naar een mogelijke samenwerking? Neem direct contact op voor een kennismaking!
Vorige dia
Volgende dia

De onderdelen van deze training

De complete training ‘Leiderschapstraining
voor leidinggevenden’ bestaat uit 5 modules waarmee jij effectief leiderschap ontwikkelt.

Wetenschappelijk getoetst met concrete handvatten, oefeningen en huiswerk.

Het is zelf ervaren, delen en leren met anderen, oefenen en doen.

1. Authentiek leiderschap

Jij bent de baas?

 • Persoonlijkheid en karakter
 • Hoe voeg jij waarde toe
 • Wat is jouw rol
 • Leiden vanuit jouw waarden

2. Inspirerend leiderschap

Mensen willen jou volgen.

 • Visie ontwikkelen en uitdragen
 • Inspirerende competenties kennen en ontwikkelen
 • Intrinsieke doelen opstellen en nastreven
 • Storytelling; verhalen boeien

3. Resultaatgericht leiderschap

Bijzondere talenten benutten van mensen.

 • Stimuleer samenwerken; vanuit waarden
 • Richten op kwaliteiten; sterke kanten benadering
 • Leef je in; perspectief van de ander begrijpen
 • Gesprekstechnieken

4. Inclusief leiderschap

Laat elk teamlid nuttig zijn.

 • Moreel leiderschap: wat is het en hoe pas je het toe
 • Hufterproofing
 • Jobcarving / crafting
 • Conflictresolutie

5. Dienend leiderschap

Begrijpen dat het team voor jou werkt en jij hen daarin faciliteert.

 • Mentoring

 • Ontwikkel leiders in je team

 • Zelfsturende teams

 • Trainen

 • Teambuilding

Optie Coaching

Je kan optioneel coaching toevoegen aan het programma om het maximale uit je training te halen. We raden iedereen aan dit altijd te doen voor extra persoonlijke begeleiding bij het eigen maken van de skills.

Lichaam en geest zijn verbonden
“Consulters heeft een geweldige nascholing voor onze huisartsen van Rijnmond Dokters met verschillende leeftijden en van allerlei niveaus verzorgd. Onze filosofie sluit aan bij die van hen; lichaam en geest zijn met elkaar verbonden.”
Matthijs van der Poel
Bestuurslid Rijnmond Dokters, huisarts
Van vitaal belang
“Met een drukke baan is het mijn inziens essentieel om vitaal te zijn. Helaas lukte het me niet zelf om hier tijd en motivatie voor te maken. Consulters biedt flexibiliteit en wat ik erg waardeer is dat er veel aandacht voor mij als persoon is. Binnen zes maanden heb ik goede stappen gezet richting mijn doelen.”
Paul Ceelen
Make Associate Director bij FrieslandCampina
Zelfkennis
Leiderschap
Teambuilding
Resultaten
Vakmanschap

Onze aanpak omvat essentiële elementen zoals zelfkennis om jezelf beter te begrijpen, inclusief je waarden, competenties en valkuilen. We bieden leiderschapsvaardigheden die je niet alleen leert, maar ook in de praktijk brengt, samen met teambuilding om je teamleden te begrijpen, te coachen en hun ontwikkeling te stimuleren.

De beloning? Betere samenwerking, minder stress en verbeterde resultaten. Uiteindelijk zal je transformeren tot een ware vakman in leiderschap, terwijl je de negatieve scenario’s van hoog ziekteverzuim, prestatiedaling en een onprettige werkomgeving achter je laat.

Investeer in jezelf en je team

Aanmelden en kosten

Alle modules: 4500,- exclusief BTW p.p. afhankelijk van groepsgrootte. Neem contact op voor meer informatie of om je aan te melden voor de training.

Bel of maak een afspraak voor kop koffie

Casestudy - Jennifer Erasmus Universiteit

Jennifer, een leidinggevende en vakspecialist aan de Erasmus Universiteit, koos voor een 1-op-1 coachtraject bij Michell, waar ze maandenlang hard werkte aan zowel haar professionele als persoonlijke leiderschap. Haar vastberadenheid en bereidheid om zwaktes te erkennen en van fouten te leren, leidden tot gestage vooruitgang en een verschuiving in denken. Persoonlijke begeleiding hielp haar te begrijpen dat verandering niet altijd eenvoudig is, aangezien 95% van ons gedrag geautomatiseerd is. Vandaag is Jennifer zelfverzekerder en kiest ze voor haar eigen (werk)geluk. Consulters missie is duidelijk: leidinggevenden ondersteunen in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, zodat zij, hun teams en hun organisatie hiervan kunnen profiteren.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Ja, in overleg en bij voldoende deelnemers zijn alle modules los af te nemen.

Ons leiderschapstraject is ontworpen om je persoonlijke en professionele leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Het omvat zelfreflectie, praktische toepassingen en huiswerk opdrachten om je te begeleiden naar succesvol leiderschap. Het bestaat uit meerdere modules. Om de training volledig tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk om de geleerde stof in de praktijk te oefenen. We lassen daarom tussendoor tijd in om elke module te laten bezinken. Reken ongeveer op 3 tot 5 maanden doorlooptijd. Ook zijn de modules los te volgen. Dan duurt een module gemiddeld twee dagen.

Absoluut! Onze aanpak is flexibel en kan worden aangepast aan diverse industrieën en organisaties. Of je nu in het MKB, een academische instelling of een ander domein werkt, we kunnen je ondersteunen.

We begrijpen dat tijd een kostbaar goed is. Ons traject is zo ontworpen dat het zich aanpast aan jouw schema. We zullen samenwerken om een plan te maken dat voor jou werkt.

Wanneer is iets succesvol, dat is natuurlijk de vraag. Het programma is gemaakt op basis van wetenschappelijke theorie en die voorspelt. Natuurlijk leert elke deelnemer nieuwe vaardigheden maar we vragen wel om actie. Zonder actie gebeurt er niks.

Elke module wordt gegeven in twee opvolgende dagen.  We gaan uit van 4 weken tussentijd en dat betekent een totale doorlooptijd van 5 maanden.

Het minimaal aantal deelnemers is 6 en maximum aantal deelnemers per groep is 12. Dit is nodig om de kwaliteit te behouden en nodig voor de energie.

Ons leiderschapsprogramma is gebaseerd op wetenschap en theorieën als de zelfdeterminatietheorie, de evolutionaire leiderschapstheorie, de evolutietheorie maar praktisch gemaakt door middel van het gebruik van oefeningen en huiswerk. Dat betekent dat het voor iedereen duidelijk en toepasbaar is.

Klik eenvoudig op de “Neem Nu Contact Op” knop bovenaan de pagina en vul het contactformulier in. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Professioneel en persoonlijk Leiderschap ontwikkeling voor leidinggevenden en teams draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders